ALLMÄNT/DAGBOK

Bara att bli kallad till en intervju för ett jobb man sökt känns på något vis hedrande, att man faktiskt är eftertraktad på arbetsmarknaden. Att sedan få frågan om man vill ha tjänsten är givetvis ännu större.
Efter nästan ett år hos Trafikverket, har jag nu fått chansen att utvecklas lite mer på jobbet genom att gå in som...

Det där "mancolds" och män som snackar om att "ni kvinnor klagar på att föda barn" finns säkerligen i verkligheten - även om det kanske inte är fullt så vanligt som vissa vill hävda.
Själv hör jag till dem som inte klagar i onödan. Jag brukar till och med få höra från läkare att jag borde kommit för länge...

Ibland känns det som att jag framstår som en vit, kränkt man. Det går liksom inte att undvika, hur fåfängt jag än försöker värja mig.
Men jag har så svårt för kommentarer i stil med "män ser inte sånt där", "män är så dåliga att städa" - och så vidare.
Mest har det nog med att göra att...

Namnteckning

05.01.2019

När jag bestämde mig för att byta stavningen i mitt efternamn i folkbokföringen, insåg jag nog inte vilken process jag satte igång. Att jag skulle behöva byta ut ID-handlingarna insåg jag förstås - och det är inget större besvär.
Men sen måste jag byta bank-ID, vissa klubbkort - liksom inloggningar i olika datasystem på jobbet.
Sen måste jag...

Jag har alltid levt i den verklighet där man betalar sina räkningar i tid. Ja, ni vet den verklighet där man möjligen drar över sista betalningsdag 2-3 som absolut mest - och skulle man av någon anledning ha svårt att betala för sig, hör man av sig till fordringsägaren för att försöka lösa det hela. Eller är jag helt och och valsar??...

2018 är så gott som över och snart tar ett nytt år vid. Det har blivit året då jag startade eget företag och på allvar börjat ägna mig åt film och försök att skriva lite mer. Jag har börjat en fotokurs under hösten och ovanpå det fått fast anställning efter att ha gått på vikariat och provanställningar i ganska exakt...

Gott nytt år!

31.12.2018

Gott slut och riktigt gott nytt år 2019, gott folk! 😎

Spammejl

31.12.2018

Telias spamskydd för oss som har mejladresser hos dem har havererat. Den senaste tiden har i princip all skräppost hamnat direkt i inkorgen istället för där den hör hemma.
Ingen större grej i sig, det är felanmält till Telia och man har lovat ordna det hela direkt efter nyårshelgen. Så just nu får man lägga lite extra tid på...

För 20 år sedan hade jag aldrig trott att jag skulle säga detta. Men jag börjar faktiskt längta efter att få börja träna igen! Senaste tiden har jag haft väldigt ont i en fot och i kombination med att ha haft väldigt mycket annat att göra har jag helt enkelt låtit bli att träna.
Det är inte så bra...

För 30 år sedan hade mitt då 11-åriga jag tyckt julen - ja nästan hela livet - var över vid här laget. När man kröp i säng på julaftonskvällen, spelade det ingen roll hur nöjd man var med klappar, mat och sällskap. Julen var ju liksom över.
Men nu som vuxen kan man njuta minst lika mycket av resten...


Personligt