FILM

För lite drygt två år sedan gick jag ut med en varning för en person som utgav sig komma från företaget "Ytterbyfilm". Jag hade då blivit kontaktad av en person som kallade sig Ronald och ville ha mig med i ett filmprojekt.
Jag tackade ja, men krävde noggrant skrivet kontrakt eftersom jag fick lite konstiga vibbar av det hela....

Det har hunnit bli några år som jag varit aktiv som statist inom filmbranschen vid det här laget. Men jag har aldrig lyckats förlika mig med det "lönesystem" man har inom filmbranschen.
Oftast får man betalt utifrån hur mycket man kommer att synas i slutresultatet, inte hur många arbetstimmar man faktiskt lägger ner.
Och okej, jag kan köpa...

Känd från TV

24.09.2020

Det är alltid lika kul när man får roller där man syns lite extra i rutan. Många gånger ser man sig själv svischa förbi någonstans i periferin - och oftast ser man det bara om man vet att man är med i scenen. Men så får man någon enstaka roll, där man syns lite extra. Som nu i Blockets reklam på Youtube. ...

Det har inte blivit så många filminspelningar på sistone. Tiden och orken har inte riktigt funnits, sen gör givetvis Corona-pandemin att antalet filminspelningar blir färre också. Men några har det ändå blivit - och här nedanför kommer resultatet av den senaste filminspelningen jag var med på. Och det är alltid lika kul när man får repliker...

Teatrala divor

18.03.2020

För några år sedan började jag som statist vid olika filminspelningar. Det började som en kul grej för att ha något att göra när jag under några veckor gick arbetslös. Med tiden har det blivit en hobby, som jag dessutom kan tjäna en liten slant på - vilket ju inte gör särskilt ont.
Det har nu blivit totalt ett...

De senaste fyra åren har jag varit aktiv som statist och skådespelare inom den svenska filmbranschen. Det som från början var en hobby, har blivit ett hyfsat inkomstbringande extraknäck. Även om jag fortfarande i första hand gör detta för att jag tycker det är kul och inte så mycket för pengarnas skull.
Men under dessa år inom filmbranschen,...

För några år sedan gick jag arbetslös några veckor i augusti/september. Det gick väldigt fort från beslutet att avsluta min anställning till att jag faktiskt stod utan arbete - och jag tvingades mer eller mindre ta mig en funderare på vad jag ville göra med tillvaron. Jag minns att jag packade en väska för en vecka, tog med mig datorn...

Den gångna helgen vankades ett något udda lördagsnöje. Åtminstone för mig. Det var dags för audition för Folkoperans uppsättning av Tolvskillingoperan. För min del var det första gången jag stod på en teaterscen på 27 år - och jag var verkligen skitnervös.
Nervositeten var till stor del ändå av den positiva sorten, det kändes inte som många andra...

Det går verkligen i perioder hur många roller och filminspelningar man kallas till. Ibland går det veckor och månader utan några erbjudanden, sen får jag plötsligt börja tacka nej till roller för att jag inte får det att gå ihop tidsmässigt.
Senaste tiden har varit lite av en mellanperiod; jag har fått erbjudanden, men inte behövt tacka nej till...

Det är alltid lika kul när man faktiskt syns lite extra i de filmer man är med i! Ibland blir man sonika bortklippt, andra gånger syns man i bästa fall någon sekund - och får då vara glad om ansiktet syns. Men i just denna reklamfilm drog man något av en vinstlott. 😁Personligt