FOTO

Avstamp

09.06.2019

Så har fotokursen jag gått avslutats. Igår kom jag hem från en avslutningshelg på Sigtuna Folkhögskola. Under de gångna månaderna har det emellanåt varit lite halvsvårt att få tiden att räcka till för kursen. Att plugga på halvfart samtidigt som man jobbar lite drygt heltid är inte alltid helt enkelt tidsmässigt. Och jag har med jämna mellanrum...

Ibland måste man verkligen tänka till när man ska fota. Innan jag började kursen i höstas, har jag nog aldrig reflekterat över hur pass mycket man får tänka till kring budskapet man vill förmedla med en bild. Som med mycket annat, känns det lite grann som "hur svårt kan det vara?"...
Det svåra kanske inte alltid är hur...

Dyra vanor

03.02.2019

Jag hade nog inte riktigt koll på hur dyr hobby fotografering är när jag anmälde mig till min fotokurs i höstas. Men ju mer tiden gått, har jag insett hur mycket utrustning man behöver för att ta bra bilder - och hur mycket det faktiskt kostar.
Den här helgen har jag varit på jakt efter ett kamerastativ - och...

Det är ibland liiiite svårt att hinna med fotokurs parallellt med jobba heltid. Men det är så förbaskat kul, så det får vara värt att slita på lite extra. Vi har ju fotografer i släkten, så vore väl fasen om inte även jag fick ett fotointresse.
Jag har liksom plockat godbitarna från mina tidigare släktingar. Först intresset för sjön...

När man är nybörjare på något, är det alltid en lång rad barriärer man behöver bryta. Det tar liksom ett tag innan man känner sig bekväm i en ny roll. Ibland får man stålsätta sig, ta sig ut utanför sin komfortzon och testa nya saker för att slutligen - förhoppningsvis - bli bekväm i det nya.

Ny leksak!

17.11.2018

Mitt nyfunna fotointresse har gjort att jag köpt en ny leksak. Jag tänker då inte på kamerautrustningen som jag köpte för X antal tusenlappar för några månader sedan, utan på den ministudio som jag köpte för ett par veckor sedan.

När jag växte upp, tyckte jag min pappa var otroligt jobbig när han i tid och otid skulle plocka fram kameran och fota vid alla familjehögtider - och helst däremellan också. Jag gillade aldrig att vara med på bild och tyckte mest det var jobbigt att få en kamera upptryckt i nyllet.


Besök gärna min hemsida genom att klicka på bilden!
Besök gärna min hemsida genom att klicka på bilden!

Personligt