Anställningstrygghet

22.03.2020

Så här i Corona-tider får man skatta sig lycklig som är offentligt anställd, att ens anställningstrygghet inte är beroende av huruvida arbetsgivaren går med vinst eller ej. Varslen har ju duggat tätt sedan Corona-utbrottet och vi har knappast sett slutet på det hela ännu. Och för en gångs skull får man tacka sin lyckliga stjärna för sitt yrkesval.
Med åren har jag alltmer börjat inse vad som är viktigt för att man ska trivas på ett arbete. Saker som lön, stimulerande arbetsuppgifter, kolleger, arbetsledning och anställningstrygghet spelar in för att i alla fall jag ska trivas och tycka att det känns roligt och stimulerande att gå till jobbet på morgnarna. Sen kan vissa saker väga upp andra saker. En bra lön kan göra att man kanske kan "stå ut" med tråkigare arbetsuppgifter - och ett roligt och riktigt stimulerande arbete kan väga upp en taskig lön. Fast inom rimliga gränser förstås, inte ens jag skulle göra vad som helst bara för att det var bra betalt - och hur roligt jobb man än har, så måste fortfarande lönen täcka det viktigaste i tillvaron.

Men att ha tryggheten i att man inte med kort varsel kan bli av med jobbet vid sämre tider är  väldigt mycket värt. Det är nog en av sakerna jag skulle ha svårt att byta bort om jag någon gång i framtiden skulle få för mig att byta jobb.


Personligt