Chokladcheesecake på cookiebotten

8 bitar

Botten:

250 g chocolate chip cookies
75 g rumsvarmt smör

Fyllning:
200 g mörk choklad (ca 70 %)
1 burk kesella
300 g färskost av philadelphiatyp
2 ägg

1 ½ dl socker

Till servering:
Körsbärssylt

Vispad grädde

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Klä bottnen av en form med löstagbar kant (cirka 22 cm i diameter), med bakplåtspapper. Smörj formens kant.
  3. Mixa kakorna till smulor i en matberedare. Tillsätt smöret och kör snabbt ihop till en deg. Tryck ut smulorna tunt i formen och ordentligt upp på kanterna. Låt stå kallt i kylen medan fyllningen görs.
  4. Smält chokladen över vatten bad.
  5. Vispa för hand ihop kesella, färskost, ägg och socker. Rör ner den smälta chokladen och fyll smeten i pajskalet.
  6.  Grädda mitt i ugnen ca 35 minuter. Servera pajen kall tillsammans med körsbärssylt och en klick grädde.