Dagboksförfattare

29.12.2019

Häromdagen hörde jag ett inslag på radion, där man intervjuade olika mer eller mindre kända personer som fick ta med sig gamla dagböcker som man sedan läste ur under intervjuns gång. Det är rätt mycket man tycks förväntas ställa upp på som offentlig person, själv skulle jag nog inte vilja ställa upp på en intervju där jag får lämna ut mig så pass mycket att jag förväntas läsa ur en dagbok. Även om man kanske kan tänka sig att man till en sådan intervju själv får välja vilka avsnitt ur dagboken som man vill läsa upp i radio.

Men det som fastnade mest för min del när jag hörde intervjun, var nog hur välskriven den här personens dagbok verkade vara. Jag minns faktiskt inte vem det var som man intervjuade, men hon tycktes oerhört duktig på att formulera sig i skrift. Och jag blev väldigt inspirerad att själv börjar skriva dagbok igen. Jag har inte gjort det sen i tonåren, så det börjar väl närma sig 30 år sedan jag senast hade en dagbok i min ägo.
Så jag kunde faktiskt inte motstå att själv köpa en dagbok och se om det blir nåt skrivet. Inte för att jag vill läsa upp den i radio, det kommer liksom inte att ske. Men som lite förströelse ibland. Och kanske framförallt som ett komplement till bloggen. Förr var jag groteskt ärlig i mina blogginlägg, men har känt ett större behov av att bibehålla en vis privat sfär även när det kommer till blogginlägg. Allt behöver inte finnas öppet på internet - öppet för kolleger, arbetsgivare, klasskompisar och så vidare - att läsa. Samtidigt som kanske vissa saker ändå vill komma ut och ventileras på ett eller annat sätt. Liksom värdet i att själv kunna gå tillbaka ibland och läsa vad som hänt i olika skeden av livet.
Så nu återstår att se hur flitig dagboksförfattare jag kommer vara framöver! 😊


Personligt