Det är trots allt tur att vi är olika!

23.06.2019

Någon gång ibland brukar jag titta lite på nya jobb, vad som läggs ut för dem söker jobb. Jag har visserligen ett jobb som jag trivs helt okej med, men det är lite kul att emellanåt titta på vilka jobb som kommer ut.
Och några tankar ploppar i princip alltid upp när jag läser platsannonser. För det första förundras jag över att man överhuvudtaget har sökande till vissa jobb - och att det faktiskt finns folk som har dessa jobb år efter år. Jag vet, nu låter jag extremt fördömande och nästintill intolerant. Men vissa jobb skulle jag inte ens söka under pistolhot - och många andra skulle jag kanske söka i brist på annat, men verkligen inte vilja jobba med år ut och år in.
Sen finns det givetvis personer som skulle säga exakt samma sak om mitt jobb - vilket ju bara bevisar att vi är olika. Vilket ju är bra, annars skulle samhället inte fungera.
Men faktum kvarstår; jag skulle förmodligen inte ens under dödshot söka jobb som telefonförsäljare, parkeringsvakt och vissa andra jobb. Inte för att jag ser ner på dem som har detta som sitt jobb, utan för att jag inte skulle trivas med det.

Nästa tanke som ploppar upp när jag löser platsannonser, är att jag med åren faktiskt blivit lite mer kräsen när det kommer till jobb. Bland annat inser jag hur folkskygg jag blivit med åren. Sista åren har jag jobbat med människor på ett eller annat sätt, vilket av flera anledningar nästan fått mig att ge upp hoppet om mänskligheten. Det finns så extremt många idioter, rättshaverister, översittare och förståsigpåare i vårt avlånga land och som gör livet extremt surt för folk som jobbar med service och människor. Och folk är verkligen dumma i huvudet på riktigt! Tro mig!!
Jag har helt enkelt insett att om jag ska söka nytt jobb igen, då finns två krav som måste uppfyllas. Jag vill jobba skift och jobbet får inte innebära kontakt med människor. Krav som gör urvalet på nya jobb att söka rätt magert. Så jag får acceptera att jag krampaktigt får hålla mig kvar på det jobb jag har... 🙄


Personligt