Färsrulle med fetaostfyllning

INGREDIENSER
500-600 gram nötfärs
½ dl ströbröd
1 msk potatismjöl
1 ½ dl vatten
1-2 ägg
1 tsk salt
1-2 krm peppar
1 msk soja

FYLLNING:
ca 100 gram grekisk fetaost
6 marinerade soltorkade tomater
½ kruka basilika (alt. ½ paket frusen basilika)

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda ströbröd, potatismjöl och vatten. Rör ner köttfärs, ägg, salt och peppar.
  3. Lägg ut bakplåtspapper eller plastfolie på arbetsbänken. Platta ut köttfärsen till en ca 1 cm tjock rektangel.
  4. Smula eller skiva osten tunt och lägg över färsen.
  5. Strimla tomaterna och grovhacka basilikan och strö detta över färsen.
  6. Rulla ihop till en avlång rulle (ett "varv") och lägg över på en smord ugnsfast form.
  7. Pensla köttet med soja och grädda ca 45 minuter i nedre delen av ugnen. Lägg på en bit folie om ytan verkar få för mycket färg.
  8. Servera med klyftpotatis, tzatziki eller kokt potatis och gräddsås samt ett gott rödvin. 
Follow Personligt SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog länkarkiv blogglista.se