Folk är verkligen dumma i huvudet

20.12.2018

Tänk, jag tycker det är så otroligt skönt att inte längre ha ett jobb där man har med människor att göra! I alla år har jag haft jobb där jag på ett eller annat sätt haft med människor att göra i vardagen - och det har mer eller mindre gjort att jag på allvar tappat hoppet för mänskligheten.
Det är länge sedan jag tappat räkningen på antalet puckon jag haft med att göra genom jobbet. Det har varit alltifrån griniga kärringar som hotat med polis när de ansett att jag levererat tidningen försent som tidningsbud vid tvåtiden på natten till personer som kallat mig alla möjliga kränkande och mindre smickrande saker bara för att jag gjort mitt jobb.
Numera har jag ytterst lite med människor att göra i mitt jobb (bortsett från mina kolleger förstås) - och de allra flesta är jättetrevliga. Och jag njuter verkligen för öppna spjäll! Det är så mycket lättare när man kan gå till jobbet även om man har en lite dålig dag och veta att man ändå kan göra ett bra jobb.
Det finns alltför många som på fullaste allvar tycker att man ska ta vilken skit som helst när man har ett serviceyrke, men jag är inte på något vis benägen att hålla med. Självklart får man finna sig i att folk kan vara irriterade och inte alltid smeker dig medhårs - men personangrepp, kränkningar och påhopp ska man aldrig behöva acceptera. Trots att jag till och haft chefer som hävdat motsatsen.

Så med risk för att verka folkskygg, tycker jag det är så otroligt skönt att inte behöva ha med allmänheten att göra när jag jobbar!


Personligt