Första uppdateringen på nya bloggen

02.06.2018

Så är det slutligen dags för det första, nyskrivna inlägget på nya bloggen. Hittills har energin gått till att flytta över några av de inlägg jag vill ha med mig från den gamla bloggen liksom att få till designen som jag vill ha den. Nu börjar det likna något jag kan vara nöjd med och det blev det helt naturligt också ett nyskrivet inlägg.

Tanken på en ny bloggportal eller webbhotell för bloggen har funnits länge, men jag har liksom inte riktigt kommit mig för att göra det. Det finns två primära anledningar till beslutet, varav den ena är den absolut mest avgörande. Den absolut viktigaste anledningen är missnöjet med bloggportalen Blogg.se, som inte har fungerat på önskvärt sätt. Ibland undrar man om de verkligen har koll på vad som krävs av en bloggportal. Det är svårt att marknadsföra bloggen, man får ytterst få besökare trots (i ärlighetens namn) tappra försök från Blogg.se med taggar och nyckelord för bloggen lättare ska hittas. Bara på de dagar som gått sedan jag bytt portal, har mina besökssiffror på bloggen mångdubblats varje dygn, vilket på många sätt påvisar att jag tagit rätt beslut känns det som. Visserligen får jag betala lite mer per år för att ha bloggen på den nya portalen, men det känns som att det faktiskt är värt några kronor till.

Till problematiken med att nå ut till fler läsare kommer ständigt återkommande driftstörningar av alla de slag som tycks drabba Blogg.se på regelbunden basis. Jag har och har haft hemsidor på andra håll, men driftsäkerheten trycks bra mycket bättre på de flesta andra håll.

Sen har jag med ålderns rätt (kanske?) kommit fram till hur jag vill agera och hur utlämnande jag vill vara i sociala medier. Många av mina äldre inlägg är extremt utlämnande och personliga och jag alltmer kommit fram till att jag inte längre är bekväm med att lämna ut alltför mycket av mitt privatliv i ett öppet forum på internet. Jag kommer fortfarande skriva mer eller mindre personliga inlägg, men kommer vara mycket mer selektiv med vad jag lämnar ut och vad jag håller för mig själv.


Personligt