Fullt upp

09.09.2020

Jag har nog glömt hur tufft det kan vara att plugga. Det är drygt nio år sedan jag satt i skolbänken senast, så jag har onekligen blivit lite ringrostig. Sen blir man ju inte yngre heller, så åtminstone jag känner mindre stresstålig nu än senast jag satt i skolbänken. Man orkar definitivt inte lika mycket som förr tillbaka.
Jag är nu inne på tredje veckan som heltidsstuderande och börjar redan se deadlines hopa sig i de kurser vi går.
Sen är det en intressant utbildning, så jag klagar egentligen inte. Det är ju inte alla förunnat att under ett läsår få grotta ner sig i något man brinner för och bara tycker är kul. Om det sedan leder till att jag en dag kan leva mitt skrivande återstår att se, men det är ju alltid tillåtet att drömma.
Jag gillar i alla fall upplägget man har, med föreläsningar måndag till och med onsdag, sedan är torsdag och fredag vikta för egenstudier. Något som gör att man är lite friare när det kommer till tider - och man behöver inte i samma utsträckning sitta och plugga på kvällarna. Sen gäller det förstås att ha disciplinen att faktiskt plugga och inte bara ta två dagar extra ledigt. Men man vänjer sig förmodligen.


Personligt