I skrivande stund

12.08.2019

Medan många kommer tillbaka till jobbet från semestern just nu, har en annan tre veckor kvar innan det är dags. Knappt en vecka har spenderats i sommarparadiset i Söderhamns skärgård.
Även om vädret inte varit det bästa dessa dagar, är avkopplingen total. Må så vara att vi fått passa på att springa ut mellan regnskurarna, för att snabbt plocka ihop och springa igen när regnet kommer och emellanåt huka undan kraftiga vindar. Men det gör inte så mycket, det är ledigheten och avkopplingen som räknas.
Att jag sedan hunnit skriva otroligt mycket dessa dagar är ju bara ett plus. Ett bokmanus är nu fullbordat och kommer bara behöva putsas till lite framöver - och nu väntar bara att fortsätta med ett manus som tyvärr blivit liggande alldeles för länge. För mig är det något av en terapi att pyssla med texter, bygga upp historier och karaktärer. Medan det för många är en verklighetsflykt att läsa, har det för mig blivit detsamma för mig att skriva. Jag kan glömma både att äta, dricka, sova och gå på toaletten när jag är inne i ett "flow".
På en nästan folktom skärgårdsö med öppna havet som närmsta granne finns inte så mycket som distraherar heller, så desto lättare är det att sno in sig i nya texter.


Personligt