Karolinska skämtet

10.03.2019

Jag tillhör den kategori svenska medborgare som slutat förvånas när det rapporteras om nya fiaskon kring Nya Karolinska sjukhuset. Numera reagerar jag genom att uppgivet skratta åt det totala fiasko som numera världens dyraste sjukhus faktiskt står för.
Det senaste jag hört - i skrivande stund ska tilläggas - är smutsiga och blodiga redskap som man tydligen tycker är lämpliga att använda vid operationer på sjukhuset. Till detta har man stängt av en toalett på sjukhuset, sedan det visat sig att avloppsvatten från toaletten läckt ner i den avdelning där man steriliserar operationsredskap.
Utan att ha någon gedigen sjukvårdsutbildning, inser även jag att avloppsvatten och sterilisering inte hör ihop liksom att smutsiga operationsredskap är ytterst obra.

Ju mer man hör om bygget av nya Karolinska, ju mer verkar det ju som att man inte planerat bygget överhuvudtaget. Till och med jag - utan kunskap och utbildning inom sjukvård och att bygga hus - skulle kunna ha gjort det bättre känns det som.
Vissa tabbar man har gjort i bygget känns ju så otroligt uppenbara att man borde ha tänkt på  det innan bygget satte igång, de ska liksom inte upptäckas i efterhand. Framförallt med tanke på att det är skattemedel som finansierar bygget. Det har ju tickat iväg och blivit bra mycket dyrare än planerat, vilket inte känns helt okej när man tänker på var pengarna kommer ifrån.


Källförteckning

Relaterade artiklar

Dagens Nyheter 1

Personligt