Konsten att välja rätt bloggverktyg

14.11.2020

Det är lätt att känna sig som fastlåst i en rävsax som bloggare när det kommer till vilket bloggverktyg man vill använda sig av. Under de första åren som bloggare använde jag blogg.se, men ju längre åren gick ju mer missnöjd var jag med den portalen. Det var ofta driftstörningar som gjorde att man inte ens kunde logga in och med tiden gick det heller inte att ha reklam från Google adsense, som jag helst vill ha. Plus en massa andra saker. Men det är ett stort projekt att byta verktyg. Som bloggare har man mycket material lagrad på sin blogg, material som ofta är omständlig att flytta över till ett nytt verktyg.
Till slut gjorde jag slag i saken och flyttade min blogg till Webnode istället. Några av inläggen flyttade jag, men jag började i princip om från scratch i och med flytten. Webnode har mycket av det jag saknat hos blogg.se, som exempelvis bra sökmotoroptimering liksom att jag kan ha reklam på bloggen. Mina besökssiffror har mer eller mindre tredubblats sedan flytten utan att jag egentligen "marknadsfört" bloggen mer än tidigare. Den enda nackdelen men Webnode är kommentarsfunktionen, det går till exempel inte att få notiser på att ett inlägg kommenterats.
Litegrann har jag börjat titta efter andra verktyg, men står än en gång inför dilemmat då behöva börja om på nytt med en blogg. Är det någon som har tips på ett bra bloggverktyg?!


Personligt