Kristna extremister

17.05.2019

Jänkarna blir för varje år som går allt svårare att ta på allvar. Hur mycket de än anstränger sig att försöka agera världspoliser såväl militärt som moraliskt, så misslyckas de rätt fatalt gång efter gång.
Medan man försöker pracka på diverse andra länder olika moralkakor, vad gör man på sin egen hemmaplan? Det senaste är Alabamas strikta abortlagar, som enbart tillåter abort om kvinnans liv är i fara. Inte ens efter våldtäkt eller incest tillåts en kvinna göra abort. Här har vi en lag som inte är mycket bättre än de sharialagar eller islamister som USA till vansinne försöker säga att man vill bekämpa. Det är faktiskt så att lagen för tankarna till serien Handmaids tale (ni som sett serien förstår vad jag menar, ni som inte sett den - gör det!!).
Majoriteten av politikerna bakom den nya lagen tycks vara - suprise! - män. Som väl egentligen inte har ett skit att säga till om huruvida en kvinna ska ta beslutet om abort eller ej. Jag håller med om att även jag räknas till gruppen män, men tänker att jag åtminstone står upp för kvinnans rätt att själv ta beslutet om en abort ska genomföras eller ej. Vad männen i Alabamas parlament har gjort är istället att ta USA flera århundraden tillbaka i tiden, skrämmande nära medeltiden.

Ni som nu sitter och planerar en kommentar på detta inlägg - kom inte dragande med några tafatta argument om att abort är mord eller andra intelligensbefriade ordval. För att det ska bli mord måste det finnas ett liv som går att beröva - och det livet finns inte i en liten klump celler. Härmed anser jag vidare diskussioner i det ämnet som döda.

Extremism däremot ska alltid bekämpas, oavsett varifrån den kommer. Det spelar ingen roll om vi diskuterar kommunism, nazism, islamism eller kristen extremism - som just i fallet med Alabamas abortlag. För det är faktiskt just vad jag är benägen att kalla det hela; kristen extremism, jag hittar inget bättre ord. Inte ett dugg bättre än den islamism man som sagt så gärna vill påpeka att man gör allt för att bekämpa.
Källförteckning

Relaterade artiklar

Dagens Nyheter 1 2 3 4

Svenska Dagbladet 1 2 3 4 5


Personligt