När gäddan leker i vik och vass...

22.03.2019

Sista veckorna har på något märkligt vis känts ovanligt motiga. Det har varit svårt att ta sig upp ur sängen om morgnarna, det har burit emot att gå till jobbet - och utanför jobbet har energin inte räckt till mer än det absolut nödvändigaste. Somliga dagar har vardagen gått runt på ren skär vilja, utblandad med ett stort mått envishet.
Men så kommer den där första, riktigt vackra vårdagen. Strålande solsken och termometern letar sig flämtade upp på några stapplande plusgrader. Och plötsligt händer något med humöret, som likt en hiss direkt fräser uppåt till översta våningen. Plötsligt kändes det inte fullt lika motigt att ta sig upp ur sängen, eller ens gå till jobbet.
Att det sedan är fredag kanske hjälper till lite grann, det ska jag låta vara osagt. Men något händer med oss nordbor när våren börjar komma på allvar. Det är på något vis då vi blommar ut, då vi börjar socialisera oss. Mellan oktober och februari är vi just så karga och bistra som vi är beryktade att vara i vår omvärld...


Personligt