Nattuggla

25.12.2019

Jag har liksom en liten issue som inte allt är helt oproblematisk att handskas med. De flesta av oss skulle nog kalla det sömnproblem, men jag har börjat fråga mig om det inte också är något annat jag faktiskt lider av. Jag är nämligen något av en periodare när det kommer till att sova - och att göra detta just nattetid. Somliga perioder är jag helt enkelt inte funktionell någon annan tid än just på nätterna. Det går inte att sova - hur mycket jag än försöker. Jag blir trött en stund på kvällen, men sen piggnar jag till igen och det är bara att glömma det där med att få sova.

Sätter jag mig istället vid datorn, kan jag var hur produktiv och effektiv som helst! Det känns som att jag helt enkelt inte är konstruerad för att vara vaken och - framförallt - produktiv dagtid. Det är liksom kvällar och nätter som jag fungerar - och dagarna känns bara som en tung transportsträcka tills det ska bli kväll och tillvaron liksom börjar fungera igen.

Sen kan det ju kännas lite "handikappande" de gånger då jag faktiskt behöver komma upp en viss tid på morgonen. Konstigt nog är det ytterst sällan jag försover mig, men visst är det ett oräkneligt antal tillfällen som jag varit ohälsosamt trött på jobbet, på möten och intervjuer som sker före klockan 12 på dagen.


Personligt