Smögenpaj

INGREDIENSER

Deg

2 ½ dl vetemjöl
1 dl kasella
50 gr smör

Fyllning

1 påse smögensås
2 dl vatten
3 ägg
½ dl grädde
190 gr skalade räkor
dill
50 gr riven ost (gärna lite starkare)
salt och peppar efter smak 

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Blanda mjöl, kasella och smör till en deg. Tryck ut degen i en 25 cm bred pajform och förgrädda degen mitt i ugnen i 10 minuter. När degen förgräddats, sänk temperaturen till 180°.
  3. Vispa ut en påse smögensås med vatten, ägg och grädde, tillsätt eventuellt salt och peppar.
  4. Täck botten av det förgräddade pakskalet med räkor och dill.
  5. Slå över såsblandningen över räkorna och strö över den rivna osten.
  6. Grädda på 180° 30-40 minuter.
  7. Servera med en sallad och ett gott vitt vin!

Follow Personligt SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog länkarkiv blogglista.se