Spammejl

31.12.2018

Telias spamskydd för oss som har mejladresser hos dem har havererat. Den senaste tiden har i princip all skräppost hamnat direkt i inkorgen istället för där den hör hemma.
Ingen större grej i sig, det är felanmält till Telia och man har lovat ordna det hela direkt efter nyårshelgen. Så just nu får man lägga lite extra tid på att radera en massa mejl som man inte vill ha, men det kan jag leva med.

Däremot är det fascinerande att det faktiskt finns folk som går på bluffarna i dessa mejl. När jag nu får ett 30-tal spammejl i inkorgen per dygn till mina två mejladresser, har jag påmints om hur makalöst dåliga blufförsök det faktiskt rör sig om. Dåligt språkbruk - oavsett vilket språk mejlen är skrivna på - och "erbjudanden" som ingen med en minsta gnutta av IQ bakom pannbenet skulle gå på.
Men eftersom mejlen fortsätter skickas ut, måste ju trots allt folk gå dem, eller hur?! Jag får medge att vissa av dem faktiskt är rätt sofistikerade, men de är ganska få. Oftast behöver man knappt någon datorvana eller allmänbildning alls för att genomskåda dessa mejl.

Ibland brukar jag faktiskt roa mig med att besvara dessa mejl och helt enkelt spela dum, bara för att se vad jag får för svar. Och det är minst sagt skrattretande tidsfördriv, för de som skickar dessa mejl tycks vara minst lika intelligensbefriade som de som faktiskt går på dessa mejl.


Personligt