Tidspress

29.09.2018

Man pratar ofta om sex timmars arbetsdag eller fyra timmars arbetsvecka. Själv skulle jag nog snarare vilja ha 48 timmar per dygn, eller möjligen 14 dagar per vecka. Ibland är man liksom för duktig att boka in en massa saker som man kanske inte riktigt hinner med av olika anledningar.

Sista veckorna har jag förutom att jobba heltid även påbörjat en distanskurs på halvfart och till det varit med på ett antal filminspelningar. Jag klagar egentligen inte. Det är helt självvalt, liksom saker jag tycker är roliga. Men fortfarande har vi bara 24 timmar per dygn och sju dagar per vecka - något som inte alltid räcker det man vill att det ska räcka till. Så det blir vissa gånger ett visst pusslande för att hinna och orka allting. 
Sen är det viss skillnad när man bokar upp sig på roliga saker, det blir liksom inte riktigt lika jobbigt som när saker och ting omgärdas av krav. Nu är det frivilligt och sådant jag kan styra ganska mycket över, till och med avbryta om jag skulle märka att blir alldeles för övermäktigt.

Imorgon bär det så av till Borlänge för två veckors utbildning med jobbet. Ska nästan bli lite skönt, eftersom jag inte kommer ha möjlighet att ägna mig åt något annat än just jobbet. Jag kommer helt enkelt tvingas till att bara jobba heltid och får ett litet andrum... *L*
Jag kan förstå att de som ofta åker på tjänsteresor kan tycka att det blir tradigt till sist. Med tiden kan man nog det där med hotellnätter och att vara borta mycket från familjen.
Men för en annan, som bara gör några få tjänsteresor per år, känns det fortfarande rätt lyxigt. Det blir liksom ett avbräck i vardagen, inte bara i bemärkelsen att det blir ett aningen lugnare tempo än när man är hemma. Enda nackdelen brukar vara att badrumsvågen har en tendens att visa lite för mycket efter några veckor på hotell. Har liksom inte riktigt förstått sambandet ännu, men det kan möjligen ha något att göra med hotellfrukostar och restaurangmiddagar. Fast bara kanske...


Personligt