Vardagspusslet

01.10.2020

När jag började på skrivarlinjen på Folkuniversitetet, hade jag nog en bild av att hinna med att skriva väldigt mycket utöver studierna. Jag såg framför mig att det skulle vara ett rätt makligt tempo och jag skulle ha tid till till exempel bloggen på ett helt annat vis än när jag jobbar heltid. 
Men tempot på skolan har varit ett helt annat än jag trott, blev nog smått tagen på sängen av det tempo som det ändå är. Sen får jag nog erkänna att jag kanske ibland är lite "överambitiös" och lägger mer tid än jag kanske behöver på inlämningsuppgifter och redovisningar. Så lite får jag kanske skylla mig själv när de gäller ambitionsnivån.
Jag har samtidigt haft tur när det gäller extrajobb. Än så länge har jag "bara" haft filminspelningar som extrainkomst utöver CSN och har faktiskt haft ett bra inflöde på uppdrag. Flera av dem dessutom rätt bra betalda, vilket inte alltid är fallet som statist. Så visst är det på sätt och vis en skön tillvaro, där jag får ägna mig åt just det jag tycker är kul; skriva och filma. Sen kanske jag väntat mig att vara lite friare än vad jag faktiskt är. Men det är inte så att jag direkt klagar, det ska jag inte säga. Man får ju helt enkelt gilla läget, så är det bara. 


Personligt