Vitlöksköttfärs

INGREDIENSER:

8-10 normalstora potatisar
4 hg köttfärs
2 msk ströbröd
1 burk krossade tomater
1 tsk salt
peppar
4 skivor vitt bröd
2 dl hackad persilja
4 msk margarin
2-3 vitlöksklyftor

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Skala potatisen och skär den i klyftor. Förkoka i 5 minuter.
  3. Mät upp ströbrödet i en skål.
  4. Häll upp tomaterna i en sil eller durkslag och låt sila över ströbrödet. Låt stå tills tomaterna runnit av ordentligt!
  5. Skär under tiden av kanterna på brödskivorna och smula sönder brödet i en skål.
  6. Blanda brödet med smör, persilja och vitlök.
  7. Blanda köttfärs, salt och peppar med ströbrödet och spadet från tomaterna.
  8. Forma köttfärsblandningen som en limpa i en smord, ugnsfast form.
  9. Bred de avrunna tomaterna över köttfärslimpan och lägg brödblandningen i ett jämnt lager däröver.
  10. Lägg den förkokta potatisen i en krans kring köttfärsen (får det ej plats kan man använda två formar) och grädda i 20 minuter.

TIPS!!

Krydda gärna tomaterna med basilika (finns även färdigkryddade krossade tomater att köpa) och smula i 50-75 gram feta ost i de avrunna tomaterna innan det breds ut över köttfärsen. För lite godare klyftpotatis - lägg dem i en separat form, använd olivolja istället för fett och krydda med oregano och salt. 1-2 kryddmått sambal oelek i köttfärsen ger också lite extra smak och sting!


Follow Personligt SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog länkarkiv blogglista.se