POLITIK

En oskyldig människa har fått sätta livet till i ytterligare en dödsskjutning. Denna gång är det en 12-årig flicka som var ute för att rasta sin hund och som kom i vägen för skotten. Enligt Polisen tycks inte flickan ha varit måltavlan för skjutningen, utan hon råkade vara på fel plats vid fel tillfälle.
Dock behöver man inte...

Alexander Bard

15.06.2020

Minns ni de killar i skolan som för jämnan skulle springa runt och "boxas" skrämmande nära ens ansikte med orden "Luften är fri, luften är fri!"?! Somliga har aldrig vuxit ifrån det beteendet.
En sådan förvuxen pojkvasker är Alexander Bard, som verkar göra i princip vad som helst för att få synas lite i media. Senaste exemplet är...

Jag minns väldigt väl vad jag gjorde den 28 februari 1986. Jag var nio år och i köket hade vi en svart radio, som ofta stod påslagen under helgerna. Så även denna söndag - och det första vi möttes av när radion slogs på, var en nyhetssändning där man berättade att Olof Palme mördats under den gångna natten.
...

Under natten till i fredags gjorde Polisen ett antal ingripanden mot sexhandel i centrala Stockholm. En av de som greps i insatsen - som kallats "insats torsk" - är programledaren och entreprenören Paolo Roberto. I en intervju med TV4 erkänner han att han köpt sex, ett brott som kan ge böter eller fängelse i upp till ett år. I detta...

Ibland undrar jag faktiskt - på riktigt - om det är samma Försäkringskassan som omskrivs i media, som jag har kontakt med sedan några månader tillbaka. Det är länge sen jag tappat räkningen på de mest märkliga beslut som myndighetens företrädare tagit. Somliga gånger är det givetvis reglerna som är märkliga/svårtydda och lämnar en del att önska i...

För några år sedan opererade jag bort en tumör från ryggmärgskanalen i nacken. En vanlig bieffekt efter sådana operationer kan vara nedsatt känsel och/eller finmotorik i olika delar av kroppen. Så har det varit för min del, då vänster kroppshalva har lite nedsatt känsel och finmotorik.
Ganska snart efter att jag rehabiliterats efter operationen,...

Barnmorskorna anser bland annat att deras religionsfrihet kränkts och att de diskriminerats för att de inte fick fortsätta arbeta som barnmorskor när de uppgav att de av religiösa och samvetsskäl inte ville utföra aborter.
De finns ingen grund till något av detta, enligt Europadomstolen, som noterar att den anställde under svensk lag är förpliktigad...

En domstol på Manhattan i New York meddelar att Harvey Weinstein döms till 23 års fängelse för våldtäkt och sexuellt övergrepp. Hans advokater har yrkat på fem år - den lägsta straffpåföljden - på grund av Weinsteins sviktande hälsa och ålder. Weinstein själv har hävdat att han är oskyldig och planerar att överklaga domen.
Sammanlagt har ett 90-tal...

I april 2016 föds en liten flicka på ett BB i Sverige. Hon har abstinens på grund av mammans missbruk under graviditeten. Nio dagar gammal dumpas flickan av sin mamma i en barnmorskas famn - och mamman går därifrån.
Den lilla flickan hamnar genom samhällets försorg hos en fosterfamilj, där hon lever sina första år.
Sen tvingar svenska myndigheter...

Den åttonde mars 1995 landar jag på Sankt Petersburgs internationella flygplats för en tio dagar lång vistelse i Ryssland. Och när jag lämnade flygplatsen, slogs jag rätt snart av en kontrast mot Sverige som jag nog inte riktigt väntat mig.
I Ryssland är nämligen internationella kvinnodagen röd dag och enligt traditionen köper männen röda rosor till...Personligt