POLITIK

Slöjans vara eller icke vara river upp känslor i många läger, det är knappast en nyhet för någon. Senast är det Svenska simförbundets ordförande Ulla Gustavsson som tvingats avgå efter ett kritiskt Facebookinlägg om bilden ni ser längst upp i det här inlägget.
Bilden kommer från Riksidrottsförbundet och fick simförbundets nu före detta ordförande...

Bödel sökes

15.02.2019

Det är lätt att raljera över olika jobb och andra människors yrkesval. Listan över jobb som jag absolut inte skulle kunna tänka mig att ta är relativt lång. Vissa kanske jag skulle hoppa på som en absolut sista utväg om jag till exempel var långtidsarbetslös och riskerade att utförsäkras. Somliga skulle jag inte ens ta i ett sådant läge.

Det tog inte många månader med blågrön röra i Stadshuset, innan man tog beslutet att återigen börja sälja ut allmännyttan. Denna gång är det lägenheter i ytterområden som Rinkeby, Tensta, Bagarmossen, Grimsta och Sätra som kan bli aktuella.
Moderaterna babblar sig alltmer blåa om valfrihet och att göra bostadskarriär, men glömmer som vanligt vissa...

Jag brukar ta det med ro när det är snökaos i vår kungliga huvudstad. Det blir om det blir helt enkelt. Har jag tur, kommer jag till jobbet i tid - har jag otur kommer jag inte i tid. Men det är inget jag kan styra över, utan det är bara att gilla läget.
Senaste åren har vi ju...

Det kan tydligen vara så att sandlådefasonerna i regeringskvarteren slutligen är över. Kanske i alla fall.
Det är nästan lite av en besvikelse, det hade på nåt vis varit lite spännande att se vad som hänt om man dragit det hela vidare. Lite happening inom politiken helt enkelt. 😁
Men ska man lägga ironin åt sidan för...

Miljötänk

18.12.2018

Går man tillbaka 20-30 år i tiden, var det mer eller mindre töntigt att tänka miljövänligt. Det var nördar i Helly Hansen-kläder och Fjällräven-ryggsäckar på ryggen som kallade sig miljövänner. Vi andra brydde oss nog inte så mycket.

Är det fler än jag som börjar tröttna på sandlådan som pågår för fullt i riksdagen just nu?! Om du nu ens är korrekt ordval att kalla det hela en sandlåda. Det känns faktiskt rätt kränkande för de barn som vet hur man trots allt beter sig i en sandlåda - till skillnad från vår folkvalda politiker.
Har talar...

I ett land inte särskilt långt borta lever ett folk inte helt olikt vårt. De är som vi ljushyade, de går till jobbet på morgnarna precis som, äter middag med familjen på kvällen, nattar barn efter att ha skjutsat och hämtat på skola, dagis, fritids, fritidssysselsättningar, tittat på TV och haft fredagsmys.
Det kan tyckas vara fridfullt på...

Igår kom beslutet om att Radiotjänst upphör från nästa år och att Public service därefter blir skattefinansierat. Eller åtminstone finansierat via en särskild avgift som dras tillsammans med skatten på lönen.
Att Radiotjänst och kravet på att betala utifrån om en TV-apparat finns i hushållet eller ej håller nog de flesta med om att det är rätt...

Mardrömsyrke

02.10.2018

Det finns flera yrken jag absolut inte skulle kunna tänka mig att ta. Alla av vitt skilda anledningar och motiveringar. Jag skulle kunna skriva en hel avhandling om vilka yrken jag aldrig skulle hoppa på och varför jag aldrig skulle göra det. Så jag kommer inte gå in på det här.


Personligt