POLITIK

När Alliansen satt vid makten, gick jag med i Vänsterpartiet. Det var på något sätt en markering mot högervindarna, jag tyckte då (och tycker fortfarande) att V är en bra och nödvändig motvikt till de alltmer tilltagande högervindarna. Även om jag inte håller med om allt som V står för, så är det ändå det parti som ligger närmast vad...

Dubbelmoral

28.04.2019

Det är väldigt sällan jag känner mig riktigt provocerad eller stör mig på saker. Mycket av det som politiker försöker samla politiska poäng är sådant jag aldrig ens tyckt varit ett problem eller ens märkt av.
Som ökad rädsla i samhället. Jo, det märks i debatten - men jag själv känner mig inte rädd och osäker, snarare tvärtom. Jag...

I protest mot ett nytt arbetstidsavtal som började gälla den 1 april har sju av specialistsjuksköterskorna på neonatalintensiven - en tredjedel av personalstyrkan - sagt upp sig. Neonatalintensiven är en specialiserad verksamhet för de för tidigt födda barnen som tillhör Karolinska, men bedrivs på tre sjukhus; Danderyds sjukhus samt Karolinska i...

Tänk dig din arbetsplats. Tänk dig att någon av dina kolleger - med största sannolikhet en manlig sådan - inte kan hålla fingrarna i styr i närvaro av kvinnliga kolleger. Ett finger här, en hand där. Förmodligen i kombination med sliskiga kommentarer.
På personalfesterna blir det förmodligen ännu värre, för att inte säga pinsamt, när alkohol kommer...

Jag tillhör den kategori svenska medborgare som slutat förvånas när det rapporteras om nya fiaskon kring Nya Karolinska sjukhuset. Numera reagerar jag genom att uppgivet skratta åt det totala fiasko som numera världens dyraste sjukhus faktiskt står för.
Det senaste jag hört - i skrivande stund ska tilläggas - är smutsiga och blodiga redskap som man...

Det var minst sagt på tiden att man började möblera om i Svenska Akademien, som alltmer framstår som en kvarleva från forntiden. Ju mer man hört om skandalerna kring denna institution, ju mer märkligt har det verkat att de alls ha fått fortsätta sin verksamhet.
Igår offentliggjordes bland annat att Horace Engdahl petas från den kommitté som föreslår...

Sitter framför TV:n och tittar på SVT:s inslag om IS-krigare som bönar och ber om att få "komma hem till Sverige".
Det går inte att låta bli att bli upprörd och heligt förbannad. Personer lämnar tryggheten i Sverige för att delta i krigföringen från en av de mest vedervärdiga terrororganisationer vi skådat. Nu när det börjar gå dåligt för...

Slöjans vara eller icke vara river upp känslor i många läger, det är knappast en nyhet för någon. Senast är det Svenska simförbundets ordförande Ulla Gustavsson som tvingats avgå efter ett kritiskt Facebookinlägg om bilden ni ser längst upp i det här inlägget.
Bilden kommer från Riksidrottsförbundet och fick simförbundets nu före detta ordförande...

Bödel sökes

15.02.2019

Det är lätt att raljera över olika jobb och andra människors yrkesval. Listan över jobb som jag absolut inte skulle kunna tänka mig att ta är relativt lång. Vissa kanske jag skulle hoppa på som en absolut sista utväg om jag till exempel var långtidsarbetslös och riskerade att utförsäkras. Somliga skulle jag inte ens ta i ett sådant läge.

Det tog inte många månader med blågrön röra i Stadshuset, innan man tog beslutet att återigen börja sälja ut allmännyttan. Denna gång är det lägenheter i ytterområden som Rinkeby, Tensta, Bagarmossen, Grimsta och Sätra som kan bli aktuella.
Moderaterna babblar sig alltmer blåa om valfrihet och att göra bostadskarriär, men glömmer som vanligt vissa...

Jag brukar ta det med ro när det är snökaos i vår kungliga huvudstad. Det blir om det blir helt enkelt. Har jag tur, kommer jag till jobbet i tid - har jag otur kommer jag inte i tid. Men det är inget jag kan styra över, utan det är bara att gilla läget.
Senaste åren har vi ju...


Personligt