POLITIK

Tänk dig din arbetsplats. Tänk dig att någon av dina kolleger - med största sannolikhet en manlig sådan - inte kan hålla fingrarna i styr i närvaro av kvinnliga kolleger. Ett finger här, en hand där. Förmodligen i kombination med sliskiga kommentarer.
På personalfesterna blir det förmodligen ännu värre, för att inte säga pinsamt, när alkohol kommer...

Jag tillhör den kategori svenska medborgare som slutat förvånas när det rapporteras om nya fiaskon kring Nya Karolinska sjukhuset. Numera reagerar jag genom att uppgivet skratta åt det totala fiasko som numera världens dyraste sjukhus faktiskt står för.
Det senaste jag hört - i skrivande stund ska tilläggas - är smutsiga och blodiga redskap som man...

Det var minst sagt på tiden att man började möblera om i Svenska Akademien, som alltmer framstår som en kvarleva från forntiden. Ju mer man hört om skandalerna kring denna institution, ju mer märkligt har det verkat att de alls ha fått fortsätta sin verksamhet.
Igår offentliggjordes bland annat att Horace Engdahl petas från den kommitté som föreslår...

Sitter framför TV:n och tittar på SVT:s inslag om IS-krigare som bönar och ber om att få "komma hem till Sverige".
Det går inte att låta bli att bli upprörd och heligt förbannad. Personer lämnar tryggheten i Sverige för att delta i krigföringen från en av de mest vedervärdiga terrororganisationer vi skådat. Nu när det börjar gå dåligt för...

Slöjans vara eller icke vara river upp känslor i många läger, det är knappast en nyhet för någon. Senast är det Svenska simförbundets ordförande Ulla Gustavsson som tvingats avgå efter ett kritiskt Facebookinlägg om bilden ni ser längst upp i det här inlägget.
Bilden kommer från Riksidrottsförbundet och fick simförbundets nu före detta ordförande...

Bödel sökes

15.02.2019

Det är lätt att raljera över olika jobb och andra människors yrkesval. Listan över jobb som jag absolut inte skulle kunna tänka mig att ta är relativt lång. Vissa kanske jag skulle hoppa på som en absolut sista utväg om jag till exempel var långtidsarbetslös och riskerade att utförsäkras. Somliga skulle jag inte ens ta i ett sådant läge.

Det tog inte många månader med blågrön röra i Stadshuset, innan man tog beslutet att återigen börja sälja ut allmännyttan. Denna gång är det lägenheter i ytterområden som Rinkeby, Tensta, Bagarmossen, Grimsta och Sätra som kan bli aktuella.
Moderaterna babblar sig alltmer blåa om valfrihet och att göra bostadskarriär, men glömmer som vanligt vissa...

Jag brukar ta det med ro när det är snökaos i vår kungliga huvudstad. Det blir om det blir helt enkelt. Har jag tur, kommer jag till jobbet i tid - har jag otur kommer jag inte i tid. Men det är inget jag kan styra över, utan det är bara att gilla läget.
Senaste åren har vi ju...

Det kan tydligen vara så att sandlådefasonerna i regeringskvarteren slutligen är över. Kanske i alla fall.
Det är nästan lite av en besvikelse, det hade på nåt vis varit lite spännande att se vad som hänt om man dragit det hela vidare. Lite happening inom politiken helt enkelt. 😁
Men ska man lägga ironin åt sidan för...

Miljötänk

18.12.2018

Går man tillbaka 20-30 år i tiden, var det mer eller mindre töntigt att tänka miljövänligt. Det var nördar i Helly Hansen-kläder och Fjällräven-ryggsäckar på ryggen som kallade sig miljövänner. Vi andra brydde oss nog inte så mycket.

Är det fler än jag som börjar tröttna på sandlådan som pågår för fullt i riksdagen just nu?! Om du nu ens är korrekt ordval att kalla det hela en sandlåda. Det känns faktiskt rätt kränkande för de barn som vet hur man trots allt beter sig i en sandlåda - till skillnad från vår folkvalda politiker.
Har talar...


Personligt